Кариби в очікуваванні найпотужнішого урагану в Атлантиці (Аудіо)

Кариби в очікуваванні найпотужнішого урагану в Атлантиці (Аудіо)

На острови Карибського басейну і на південно-східне узбережжя США насувається ураган "Ірма", який досяг п'ятої, максимальної категорії. Швидкість вітру в його епіцентрі сягає 300 км /год. Нинішній ураган - загрозливіший за свого попередника "Харві", який минулого тижня обрушився на узбережжя Техасу і призвів до катастрофічної повені. Його називають найпотужнішим  в Атлантиці за всю історію спостережень.

З подробицями - наша кореспондентка в США Аліса Прожогіна:
                   
"Ураган "Ірма", який зародився в центральній частині Атлантичного океану, вирує зараз у Пуерто-Ріко, уже залишивши після себе руйнування на численних островах у Карибському басейні. Зокрема, за попередніми оцінками, інфраструктура Антигуа і Бармуда зруйнована на 95%. На думку метеорологів, ураган "Ірма" так швидко досяг максимальної сили через те,
що океанські води цього року нетипово теплі.

Президент США Дональд Трамп оголосив режим надзвичайного стану в штаті Флорида, а також на американських територіях у Пуерто-Ріко і на Віргінських островах. Влада Флориди оголосила мобілізацію всіх військовослужбовців національної гвардії.

Точну траєкторію "Ірми" передбачити практично неможливо. Метеорологи кажуть, що обидва узбережжя Флориди можуть відчути всю силу шторму в найближчі 72 години.

Тим часом Національний центр США з попередження ураганів повідомив про те, що за "Ірмою" в напрямку карибського регіону рухається тропічний шторм "Хосе", який утворився над Атлантичним океаном і вже посилився до рівня першої категорії".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!