Трамп скасував програму захисту молодих мігрантів (Аудіо)

Трамп скасував програму захисту молодих мігрантів (Аудіо)

Президент США Дональд Трамп скасував програму "DACA", що захищала від депортації нелегальних мігрантів, які в'їхали до країни неповнолітніми. Це було однією з передвиборчих обіцянок Трампа.

З подробицями – наша кореспондентка в США Аліса Прожогіна:
                   
"Програма під назвою "Відкладені заходи щодо дітей-іммігрантів" була ухвалена п'ять років тому президентом Бараком Обамою. Вона надає певним групам нелегальних іммігрантів, які прибули в США у віці до 16 років, захист від депортації на два роки з наступним продовженням і можливістю отримання дозволу на працевлаштування. Скасування програми торкнеться майже 800 тисяч осіб, що проживають в Сполучених Штатах.
        
Адміністрація Білого дому передасть це питання на розгляд Конгресу. В разі, якщо президент і законодавці не зможуть домовитися про надання дітям-іммігрантам легального статусу, їм загрожуватиме депортація.
        
Рішення глави Білого дому викликало гостру критику провідних членів Республіканської партії, до якої належить й сам Трамп. А лідер демократів в Палаті представників конгресу США Ненсі Пелосі назвала рішення про закриття програми "жорстким актом політичного боягузтва". З критикою також виступили колишній президент США Барак Обама та засновник соціальної мережі Фейсбук Марк Цукерберг.
        
Незгодні з рішенням Дональда Трампа активісти вийшли на демонстрації протесту по всій країні - від Нью-Йорка і Вашингтона до Денвера і Лос-Анджелеса".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!