Ангела Меркель перемогла Мартіна Шульца на теледебатах (Аудіо)

Ангела Меркель перемогла Мартіна Шульца на теледебатах (Аудіо)

Кандидати на посаду канцлера Німеччини консерваторка Ангела Меркель та соціал-демократ Мартін Шульц напередодні провели теледебати у рамках передвиборчої кампанії. Зі значною перевагою переможцем глядачі визнали чинну главу німецького уряду. За три тижні до парламентських виборів її політична сила залишається лідером перегонів.

З подробицями - наша кореспондентка  у ФРН Ганна Снігур-Грабовська:

"За результатами опитування, лідерку консерваторів Ангелу Меркель назвали переконливішою 55% респондентів, кандидата від соціал-демократів Мартіна Шульца - лише 35 відсотків. Головними темами дискутування були: криза біженців, відносини з Туреччиною, ядерна та ракетна програма КНДР і роль президента США Дональда Трампа в цьому питанні, соціальна політика, а також "дизельний скандал".

Зокрема, Ангела Меркель заявила, що говоритиме зі своїми колегами в Євросоюзі про знаходження спільної позиції з питання припинення переговорів про вступ Туреччини до ЄС. Про відносини з Росією і конфлікт в Україні суперники не згадували. Проте обидва політики розкритикували екс-канцлера та соціал-демократа Герхарда Шредера, який погодився увійти до ради директорів російської компанії "Роснєфть". На думку Ангели Меркель, таким чином він підриває санкції ЄС проти Росії.

Тим часом, як свідчать соцопитування, правлячий консервативний блок Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів на чолі Ангелою Меркель залишається лідером передвиборчих перегонів, набираючи близько 38% голосів виборців.

Нагадаю, вибори до бундестагу відбудуться 24 вересня. Політична сила, яка набере більшість голосів, отримає мандат на формування правлячої коаліції та обраннЯ голавою уряду свого лідера. Найімовірнішим варіантом нині експерти називають продовження правління "великої коаліції" консерваторів та есдеків на чолі з Ангелою Меркель".

Ганна Снігур-Грабовська, з Німеччини, для Українського Радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!