Кримчани звертатимуться за візами до США в Київ

Кримчани звертатимуться за візами до США в Київ

Жителі Криму для отримання американської візи повинні звертатися до Посольства США в Києві. 

Про це йдеться на сайті "Звернення за візою в США в Росії".

"Крим відноситься до консульського округу Посольства США в Києві. Всі заявники, які постійно проживають в Криму і які звертаються за імміграційними візами і візами К (нареченої / нареченого), повинні звертатися за візами в Києві, незалежно від свого громадянства", - йдеться в повідомленні. 

Зазначимо, що консульські збори, сплачені в Україні, не можуть бути використані при зверненні за візою в посольстві / консульствах США в Росії, а консульські збори, сплачені в Росії, відповідно, не можуть бути використані при зверненні за візою в посольстві США в Києві.  Крім того, консульські збори, сплачені через філії "Пошти Криму", прийматися не будуть.

Як повідомлялося, посольство США оголосило, що з 23 серпня припиняє процедуру видачі неімміграційних віз по всій Росії.  1 вересня 2017 року ця процедура відновиться в Москві. Процедура видачі неімміграційних віз в консульствах США в Росії буде припинена на  невизначений термін.

У дипмісії пояснили, що це пов'язано із заходами,  вжитими Росією щодо обмеження чисельності співробітників дипломатичної місії США в Росії.

Нагадаємо, Росія 28 липня зажадала, щоб США на 1 вересня скоротили число працюючих в Росії дипломатів і технічних співробітників. 30 липня президент Росії Володимир Путін заявив, що Росію повинні покинути 755 працівників американських дипмісій.