Харків'яни пробігли марафон "Звільнення"

Харків'яни пробігли марафон "Звільнення"

Чотири тисячі харків'ян зібрав уранці на старті традиційний марафон "Звільнення", присвячений Дню міста і Дню незалежності України.

Про це повідомляє Харківська ОДА. 

Серед марафонців - дорослі і діти, люди віком від семи до сімдесяти років. Обов'язкова умова для бігунів - добре самопочуття: пульс міряли на старті. Спортсмени-професіонали давали бігунам корисні поради, зокрема, не набирати швидкість на початку забігу, економити сили і почастіше пити воду, пам'ятати, що в такому марафоні головне не перемога, а участь.

У результаті, дистанцію міні-марафону - 3 кілометри - здолала найбільша кількість учасників. Ті, хто більш витривалий, змагалися у бігу на 10, 21 і 42 км. Не в останніх рядах  серед бігунів на дистанції 10 км опинилася і губернатор Харківської області Юлія Світлічна: вона бере участь в забігу третій рік підряд.

"Забіг дався досить легко, наступного року візьму планку вище: цілий марафон. Мене мотивують харків'яни, у нас одне бажання: пробігти свою дистанцію. Ми підтримували один одного, вболівали один за одного, зустрічали з радістю на фініші. Ми робимо одно справу і, коли ми разом, домагаємося результату... Хочу усім побажати займатися спортом: встати з диванів, відійти від комп'ютерів, це надає сил, надихає. Ми - спортивна нація і повинні цим пишатися", - зазначила Світлічна.

Додамо, що маршрут марафону пройшов центром Харкова: від стадіону "Динамо" по Сумській і Білгородському шосе. Для учасників, які приїхали на своїх авто, організували парковку на вулиці  Новгородській. Прилеглі до маршруту вулиці перекрили з 07:00 до 14:00.

На всьому протязі маршруту чергували бригади швидкої допомоги і волонтери з водою. Порядок охороняли патрульні поліцейські. Інцидентів не було.

Нинішній марафон - 32-й за рахунком. Марафон "Звільнення" - найстаріший в Україні і традиційно проводиться на честь звільнення Харкова 23 серпня 1943 року від німецько-фашистських загарбників.