В Україні можна буде побачити місячне затемнення і потік Персеїд

В Україні можна буде побачити місячне затемнення і потік Персеїд

7 та 12 серпня в Україні при сприятливій погоді можна буде спостерігати два цікавих астрономічні явища: місячне затемнення і Персеїди.

Про це передає "Ukr.Media".

У ніч на вівторок, 8 серпня можна буде спостерігати часткове тіньове місячне затемнення. Тінь від Землі "з'їсть" південну четвертинку повного Місяця, а освітлена частина супутника біля межі тіні почервоніє. Весь процес займе близько двох годин,  затемнення найкраще буде видно в 23:20. Помітити початок часткового затемнення можна приблизно за годину до максимуму, 22:23. У ніч із 12 на 13 серпня в небі буде спостерігатися ще одне астрономічне явище - максимум активності метеорного потоку Персеїди. За прогнозами ММО (Міжнародної метеорної організації), очікується до 10 - 20 метеорів на годину. Шукати метеори треба в північно-східній частині неба, високо над горизонтом, трохи південніше сузір'я Кассіопея.

Зазначимо, що в цьому році спостереженням може перешкодити світло Місяця. Однак, самі яскраві метеори, якими характеризується потік Персеїди, розгледіти вдасться. При зіткненні атмосфери Землі з більш великими частками ми зможемо побачити найбільш яскраві метеори - боліди.