ЄС ввів санкції проти російських партнерів Siemens

ЄС ввів санкції проти російських партнерів Siemens

ЄС увів санкції проти заступника міністра енергетики РФ Андрія Черезова, глави департаменту Міненерго Євгена Грабчака і гендиректора «Технопромекспорт» Сергія Сокира-Грілкі, а також трьох російських партнерів компанії Siemens через постачання компанією турбін до анексованого Криму.

Про це повідомляє офіційний журнал Євросоюзу.

Як зазначається, в рамках політики неприйняття ЄС незаконної анексії Криму та Севастополя Рада Євросоюзу заборонила постачання ключового обладнання  для створення, придбання або розвитку інфраструктурних проектів у Криму та Севастополі у важливих секторах, включаючи енергетику. 

Повідомляється, що газові турбіни, які є суттєвим елементом у розробці нових електростанцій у Криму, постачаються до Росії, що порушує договірні положення про первинну реалізацію турбін від компанії, створеної в ЄС.

Як повідомлялося, минулого місяця стало відомо, що Росія доставила газові турбіни виробництва німецького концерну Siemens до Криму в обхід санкцій ЄС щодо заборони європейським компаніям постачати газове обладнання на цю територію.

Додамо, що у Siemens заявили, що постачання здійснили проти волі компанії, і що вона має намір ініціювати кримінальне розслідування відносно відповідальних осіб.