Розпочато прийом заявок на здобуття премії ім. Конрада-Коженьовського

Розпочато прийом заявок на здобуття премії ім. Конрада-Коженьовського

Літературна премія імені Джозефа Конрада-Коженьовського заснована у 2007 році Польським Інститутом у Києві.

Премію присуджують українському письменникові віком до 40 років, незалежно від місця його проживання, прижиттєво, за прозову україномовну творчість, що порушує актуальні теми, змушує до рефлексії, розширює знання про інші культури. Журі не буде розглядати творчість письменників, що працюють у жанрі поезії, дитячої літератури, фентезі, сайнс-фікшн, есеїстки, драматургії, літературної критики. Висунути кандидатів на здобуття премії можуть як українські, так і іноземні культурні інституції, видавництва, творчі об’єднання, приватні особи, заповнивши аплікаційну форму до 15 жовтня 2017 року. Кожна установа або приватна особа може висунути лише одного кандидата.

Зазначимо: лауреат Премії-2017 отримає диплом та нагороду розміром у 3000 євро від Польського Інституту у Києві; піврічне стажування у Польщі у 2018 році в рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща "GAUDE POLONIA" від Партнера Премії, Національного центру культури (Варшава).

Нагадаємо: Джозеф Конрад - англійський письменник польського походження, уродженець України. Вважається одним із найвидатніших англійських прозаїків.