Російський віце-прем'єр Рогозін - персона нон грата в Молодові

Російський віце-прем'єр Рогозін - персона нон грата в Молодові

Уряд Молдови оголосив віце-прем'єра Російської Федерації, спецпредставника президента Росії по Придністров'ю Дмитра Рогозіна персоною нон грата.

Як повідомив власний кореспондент "Укрінформу" в Молдові, з ініціативою щодо такого рішення виступив міністр закордонних справ та європейської інтеграції Андрій Галбур.

Причина - неодноразові виступи Рогозіна з образливими заявами на адресу громадян і влади Республіки Молдова.

Це є "грубим втручанням у внутрішні справи Молдови", - наголосив Андрій Галбур і запропонував визнати російського посадовця персоною нон грата, заборонивши в'їзд до країни та транзит її територією.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп підтримав ініціативу Галбура, заявивши, що висловлювання російського віце-прем'єра носять образливий для громадян країни характер.

Нагадаємо, минулого тижня Рогозін виступив із образливими заявами на адресу Республіки Молдова та Румунії після того, як румунські авіаційні служби заборонили політ над територією країни літаку, в якому він перебував. Російський віце-прем'єр прямував до Придністровського регіону, де планував узяти участь у заходах з нагоди 25-ої річниці миротворчої місії на Дністрі.