Чоловік, який вчинив напад у Гамбурзі, був ісламістом

Чоловік, який вчинив напад у Гамбурзі, був ісламістом

Чоловік, що напав напередодні на покупців торгового центру в Гамбурзі, був у полі зору органів безпеки як ісламіст і скоїв цей злочин один, без спільників.

Про це розповів сенатор у внутрішніх справах парламенту Гамбурга Енді Гроте на прес-конференції в суботу, повідомляє     Укрінформ.  

"Ми в даний момент виходимо з того, що це злочинець-одинак, психічно нестійкий. Проте, це слід належним чином перевірити, чим і займаються органи безпеки", - сказав Гроте. За його словами, поки що немає даних про можливих спільників або терористичний осередок, до якого належав би чоловік. Щодо мотивів злочину, то ще немає визначеності, чи було воно здійснено за релігійними мотивами або у зв'язку з нестійким психічним станом підозрюваного. Розслідуванням займається як відомство із захисту Конституції (контррозвідка), так і кримінальна поліція. Гроте зазначив при цьому, що гамбургський злочинець був у полі зору органів безпеки як ісламіст. До того ж, він притягувався і за іншими статтями, зокрема, в квітні 2017 року він був причетний до пограбування магазину.  Чоловік, 26-річний вихідець із Об'єднаних Арабських Еміратів, за словами бургомістра Гамбурга Олафа Шольца, повинен був бути депортований, проте влада не змогла його вислати через відсутність документів. У Німеччину чоловік уперше прибув у березні 2015 року, двома місяцями пізніше подав прохання про притулок, представившись палестинцем, народженим в ОАЕ. Раніше він встиг побувати в Норвегії, Швеції та Іспанії. Прохання про надання притулку було відхилено в грудні 2016 року.