До суду США подали новий позов проти Фірташа

До суду США подали новий позов проти Фірташа

До суду США подали новий позов у міжнародній справі про хабарі проти українського олігарха Дмитра Фірташа, пов'язаний з екс-керівником передвиборної кампанії Дональда Трампа Полом Манафортом.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Фірташа звинувачують в організації змови для виплати хабара у розмірі $18 мільйонів за видобуток титану в Індії та його продажу компанії в Чикаго. За словами прокурорів, частина грошей була призначена для підкупу приватних осіб у США", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сам Фірташ подав документи в яких просить відхилити усі пред'явлені йому звинувачення. Один з його аргументів полягає в тому, що ймовірний злочин не стосується США, тому немає ніяких підстав для його обвинувачень у Штатах.  Однак в 110-сторінковій заяві прокуратури відзначається, що це не так. За даними прокуратури, докази свідчать про те, що хабарі призначалися громадянам США, хоча поки немає ніяких деталей.

Як повідомляється, перш ніж стати керівником кампанії Трампа, Пол Манафорт мав ділову угоду з Фірташем з метою перебудови готелю на Манхеттені. Однак сам Манафорт у справі про підкуп не фігурує, а лише в справі про російське втручання в президентські вибори у США 2016 року.