За програмою "Доступні ліки" профінансовано 3,6 мільйона рецептів

За програмою "Доступні ліки" профінансовано 3,6 мільйона рецептів

Віце-прем'єр-міністр України Павла Розенко заявляє, що в рамках реалізації програми "Доступні ліки" з квітня 2017 року вже профінансовано 3 мільйони 600 тисяч рецептів. Про це він сказав під час селекторної наради у Кабінеті Міністрів щодо стану реалізації урядової програми "Доступні ліки" та перерахування і виплати одержувачам субсидії невикористаних сум субсидії, повідомляє Укрінформ.  

"Мільйони українських громадян отримали безкоштовні ліки або за мінімальною вартістю. Тобто, попри весь той скепсис, який існував на початку запровадження цієї програми, ми можемо сказати чітко, що урядова програма "Доступні ліки" діє в повному обсязі і набирає обертів", - сказав Павло Розенко. Він додав, що в рамках програми "Доступні ліки" вже використано 126 мільйонів гривень, і це становить 25% річного бюджету програми. "Це ще раз підтверджує, що кошти у бюджеті є. Всі свої зобов'язання ми виконаємо вчасно і в повному обсязі", - наголосив Віце-прем'єр-міністр.  

Раніше повідомлялося, що програма "Доступні ліки" стартувала 1 квітня 2017 року і передбачає відшкодування державою повністю
або частково вартості лікарських засобів від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету 2 типу.  На реалізацію програми було виділено 500 мільйонів гривень. Згодом Уряд прийняв рішення збільшити фінансування програми на 250 мільйонів гривень.