Трамп може переглянути позицію щодо Паризької кліматичної угоди

Трамп може переглянути позицію щодо Паризької кліматичної угоди

Президент США Дональд Трамп може змінити своє рішення щодо виходу країни з Паризької кліматичної угоди. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі зі своїм американським колегою. Французький президент наголосив, що за нинішніх умов "важливо підтримувати діалог, щоб Сполучені Штати могли знову увійти в зону дій домовленостей, покликаних запобігти глобальному потеплінню".

Нагадаємо: Трамп оголосив про вихід США з Паризької кліматичної угоди. На його переконання, зниження викидів парникових газів призведе до втрати Америкою близько 3 трильйонів доларів ВВП та спричинить закриття 6,5 мільйона робочих місць у промисловості.

Як уже повідомлялося, угоду про зміну клімату укладено 12 грудня 2015 року під час Конференції ООН з питань глобальних кліматичних змін. 22 квітня 2016 року у Нью-Йорку документ підписали 175 країн, з-поміж яких і Україна. Угодою передбачено зобов'язання з обмеження викидів парникових газів задля запобігання підвищенню температури повітря на планеті до кінця ХХІ століття у межах 2 градусів за Цельсієм порівняно з рівнем доіндустріальної епохи.

Додамо: у Парижі 12 грудня заплановано проведення саміту щодо кліматичних змін. Метою саміту стане залучення приватних та державних коштів на реалізацію проектів, передбачених Паризькою угодою від 2015 року.