Понад 2 мільярди людей у світі позбавлені чистої питної води

Понад 2 мільярди людей у світі позбавлені чистої питної води

У світі понад 2 мільярди людей позбавлені доступу до чистої питної води, йдеться у новій доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та Дитячого фонду ООН.
    
"Більше двох мільярдів людей у світі не мають доступу до чистої питної води. Приблизно 4,5 мільярда жителів планети позбавлені санітарно-гігієнічних умов. 892 мільйона людей все ще змушені справляти свої природні потреби де доведеться", - йдеться в доповіді.

Автори дослідження дійшли висновку: така ситуація призводить до того, що щодня сотні дітей помирають від інфекційних хвороб, яких можна було б уникнути. Тільки через діарею щорічно гинуть 360 тисяч дітей у віці до 5 років. Багато заражаються холерою, гепатитом А і черевним тифом.

"Чиста вода, санітарія та гігієна в будинку не повинні бути привілеєм лише заможних людей або     городян", - заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус. Він нагадав всім державам про те, що доступ до чистої води та санітарії - фундаментальне питання людської гідності і прав людини.