Новини з областей України

Новини з областей України

У Львові  мешканці перекривали вулицю Варшавську, вимагаючи негайного вивезення завалів сміття, яке накопичується там уже кілька тижнів. Гора непотребу знаходиться неподалік від входу до двох продовольчих магазинів. Мешканці кілька годин невпинно ходили по зебрі, поки не приїхали комунальники і не забрали частину сміття. Після цього вулицю розблокували, а люди не розійшлися, очікуючи повного очищення майданчика.

На Дніпропетровщині триває розчищення русел річок, аби убезпечити населені пункти від підтоплень. Роботи ведуться в різних  куточках області, де люди роками потерпають від підйому ґрунтових вод.

Влада Житомира оголосила тендер на закупівлю двох електробусів для потреб міста. З бюджету міста на це виділили 10 мільйонів гривень. За ці гроші також буде придбано зарядний пристрій для них. Планується, що перші два електробуси працюватимуть на міських маршрутах у тестовому режимі та безплатно перевозитимуть пасажирів. Якщо тестування буде вдалим, влада
Житомира оголосить тендер на закупівлю 20 таких автобусів.

Хмельницька міськрада затвердила стратегію розвитку міста до 2025 року. Серед пріоритетів місцевої влади на наступні вісім років - зведення нових навчальних закладів та реконструкція існуючих, завершення будівництва другої черги Чернелівського водогону, який забезпечить хмельничан питною водою. У рамках стратегії передбачається витратити понад 16,5 мільйона гривень.

У Харкові дворічний хлопчик потонув у басейні розважального закладу. За інформацією поліції, дитина впала в басейн, врятувати її не вдалося. Поліція порушили кілька кримінальних справ, у тому числі за статтею "злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною". Слідчі дії тривають. Подібний випадок стався в січні нинішнього року під Києвом. На базі відпочинку в селі Троєщина дорослі залишили дітей, які бавилися біля басейну, без уваги. Як наслідок, потонув 10-річний хлопчик.