Колишніх начальників управлінь Міндоходів обшукують

Колишніх начальників управлінь Міндоходів обшукують

Силовики проводять обшуки в 15 областях у колишніх начальників управлінь Міндоходів, вже затримано 23 людини. Як заявили глава МВС Арсен Аваков і військовий прокурор Анатолій Матіос, обшуки проходять у рамках антикорупційної операції. Головний військовий прокурор Анатолій Матіос уточнив, що обшуки в обласних податкових стосуються справи про податкові майданчики, пов'язані з екс-міністром податків і зборів Олександром Клименком.

Рік тому за рішенням генпрокурора, економічний блок злочинної організації Януковича був переданий на розслідування в Головну військову прокуратуру, частина проваджень вже направлена до суду, щодо екс-міністра доходів і зборів Клименка розпочато досудове розслідування.

Внаслідок діяльності колишніх перших керівників і їхніх заступників усіх обласних управлінь Міністерства доходів і зборів держава недоотримала 97 мільярдів гривень, пояснив військовий прокурор. А міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про початок засідання у Печерському районному суді Києва у справі екс-податківців. Він також сказав, що слідство здобуло неспростовні докази існування за часів екс-президента-втікача Віктора Януковича схеми ухиляння від сплати податків.