У МОЗ пропонують обмежити вміст трансжирних кислот у харчових продуктах

У МОЗ пропонують обмежити вміст трансжирних кислот у харчових продуктах

Майже повна заборона використання трансжирів у харчових продуктах, як захід, спрямований знизити споживання – це не український винахід. Аналогічні обмеження запровадила Австрія, Угорщина, Ісландія, Норвегія, Швейцарія та Латвія, розповіла заступник міністра охорони здоров’я Оксана Сивак, яку цитує прес-служба міністерства.

МОЗ оприлюднив для громадського обговорення відповідний законопроект. Міністерство оприлюднило для громадського обговорення зміни до Закону "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

За даними МОЗу, ухвалення законопроекту дозволить значно знизити смертність внаслідок серцево-судинних захворювань, що може бути частково пов'язано із зменшенням споживання трансжирів.