Лук'янівське СІЗО перенесуть за межі Києва

Лук'янівське СІЗО перенесуть за межі Києва

Так званий "закон Савченко" суттєво не вплинув на розвантаження слідчих ізоляторів. За словами заступника міністра юстиції Дениса  Чернишова, ситуація пов'язана, зокрема, із тим, що адвокати заарештованих навмисно затягують терміни оскарження запобіжних заходів чи вироків щодо своїх підзахисних. При цьому заступник глави Мін'юсту нагадав, що на кінець минулого року завдяки "закону Савченко" з місць позбавлення волі були звільнені майже 7,5 тисячі людей. Всього ж в українських колоніях відбувають покарання близько 60 тисяч громадян.  

Денис Чернишов також прогнозує, що до 2019 року Лук'янівське СІЗО виведуть за межі Києва. За його словами, інвестконкурси з продажу приміщень Київського і Львівського слідчих ізоляторів оголосять уже цього тижня.

На початку 2016 року у Мін'юсті заявили, що Лук'янівське СІЗО виставлять на продаж у рамках реформування пенітенціарної системи. А за межами Києва натомість побудують нове СІЗО. За даними відомства, вартість земельної ділянки під Лук'янівським СІЗО становить майже 10 мільйонів гривень.