Судовий процес над Януковичем розпочнеться у лютому

Судовий процес над Януковичем розпочнеться у лютому

Генеральна прокуратура отримала копію заяви екс-президента втікача Віктора Януковича з проханням ввести російські війська в Україну.

У лютому розпочнеться судовий процес над Януковичем, якого звинувачують у державній зраді. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко. Напередодні Печерський райсуд Києва дав дозвіл на заочне слідство у справі екс-президента-утікача.

Під час засідання прокурор Руслан Кравченко наголосив: підозрюваний переховується від органів слідства і суду за кордоном, аби уникнути кримінальної відповідальності. Тому й подавалося клопотання щодо проведення спеціального досудового розслідування, яке суд і задовольнив, сказав Руслан Кравченко.
 
Адвокат Януковича Віталій Сердюк, натомість, зазначив, що клопотання прокуратури невмотивоване і  необґрунтоване жодним доказом.

Нагадаємо: 28 листопада у Святошинському райсуді Києва у режимі відеоконференції було оголошено про підозру екс-президентові-втікачу Віктору Януковичу - в державній зраді, пособництві в умисних діях, вчинених для зміни лінії держкордону, та веденні агресивної війни.