Опозиційні сили критикують урядовий проект кошторису

Опозиційні сили критикують урядовий проект кошторису

Зокрема, за те, що документ не врегульовує ситуацію з мінімальною заробітною платою. На цьому наголосив в інтерв’ю журналістам у Парламенті заступник керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

За його словами, Кабмін не хоче наповнювати бюджет за рахунок деофшоризації та детінізації, що пропонувала фракція. Депутати від "Батьківщини" підрахували, що наступного року для працівників бюджетної сфери додатково необхідно не менше 60 мільярдів гривень, але Сергій Соболєв сказав, що в урядовому проекті "їх так і не побачив".

А представники провладної фракції "Народний фронт" попереджають, що доходну частину Бюджету-2017 неможливо сформувати без ухвалення закону про спецконфіскацію, адже в кошторисі вже закладено кошти від стягнення незаконно отриманих доходів.

Про це під час брифінгу у Парламенті заявив нардеп Андрій Помазанов. Чергове провальне голосування за цей проект цього тижня депутат від "Народного фронту" назвав логічним продовженням інсинуацій, спрямованих проти держави, внаслідок чого відбулася відставка уряду Арсенія Яценюка.