Мітингувальники біля Верховної Ради та Нацбанку розходяться

Мітингувальники біля Верховної Ради та Нацбанку розходяться

Деякі з них рухаються в бік Майдану Незалежності. Загалом, за даними правоохоронців, кількість мітингувальників, які брали участь у низці акцій протесту, становила понад 6 тисяч людей.  

Демонстранти протестували проти підняття тарифів, політики Національного банку, посилення повноважень правоохоронних органів та презумпції правоти поліцейського.

Більшу частину мітингувальників становили люди, які називали себе ошуканими вкладниками вітчизняних банків та тримали в руках прапори з назвами ліквідованих банківських установ.

Низка центральних вулиць Києва у зв'язку із загрозою скоєння терористичних актів була перекрита для проїзду автотранспорту, частину Урядового кварталу огороджено парканом.

Тим часом, великі сумніви з приводу того, що акції протесту в столиці можуть призвести до дестабілізації ситуації в Україні, має директор аналітичного Центру "Політика" Микола Давидюк.

Про це він сказав в ефірі Українського радіо. Протесні акції в складних умовах протистояння України з країною-агресором Микола Давидюк вважає штучними.