Оркестр та Хор Українського радіо - у Національному проекті «ТРИ «С»

Оркестр та Хор Українського радіо - у Національному проекті «ТРИ «С»

У Національній опері України відбувся концерт в рамках історичного проекту «ТРИ «С»: Скорик -  Станкович - Cильвестров».  Масштабна мистецька акція протягом сезону 2016-2017 року охопить Київ, Чернівці, Харків, Ужгород, Одесу, Львів, Івано-Франківськ, Коломию.

Цього разу твори фундатора сучасної композиторської школи України Євгена Станковича звучали в діалозі з одним з найвідоміших композиторів ХХ ст. - Дмитром Шостаковичем.

Заслужений академічний симфонічний оркестр Українського радіо (художній керівник та головний диригент нар. арт. України Володимир Шейко) та Академічний хор ім. П. Майбороди Українського радіо (художній керівник та диригент засл. арт. України Юлія Ткач) виконали Симфонію №9 Шостаковича, музику з балету «Прометей» Станковича та «Страсті за Тарасом» - твір для хору та оркестру.

Родзинкою ж стала світова прем'єра Другого Концерту для віолончелі з оркестром Євгена Станковича. Маестро закінчив роботу над твором у квітні 2016-го після більш ніж 45 років перерви у цьому жанрі. Концерт складається з 3-х частин: «Музика для Марточки», «Постлюдія» та «Монолог діда».

Після київської прем'єри проект вирушив у тур містами України.