Вирок Карпюку і Клиху визнано "законним"

Вирок Карпюку і Клиху визнано "законним"

Верховний суд Росії визнав законним вирок українцям Миколі Карпюку і Станіславу Клиху, засудженим відповідно на 22,5 і 20 років позбавлення волі. Адвокати політвязнів наголошують, що свідчення були зроблені під тортурами, а у їхніх підзахисних є алібі.

Нагадаємо: незаконно засуджених українців звинуватили в участі у Російсько-чеченській війні у 1994 - 1995 роках. Обидва заперечують свою провину і заявляють, що у той час взагалі не були на території Чечні.

Українці наразі перебувають у слідчому ізоляторі в Грозному. З судом у Москві вони підтримували відеозв'язок. До слова, на процес щодо Клиха і Карпюка у російську столицю приїхала Надія Савченко.

Водночас прес-секретар президента Росії Дмітрій  Пєсков сьогодні повідомив, що нічого не знає про переговори щодо звільнення українців. Раніше адвокат Ілля Новіков говорив про можливе застосування  такого ж механізму, як свого часу щодо Надії Савченко.

Міністерство закордонних справ України засудило рішення Верховного суду Росії, який підтвердив вирок українцям Миколі Карпюку і Станіславу Клиху, та вимагає їх негайного звільнення. Про це заявила речник МЗС Мар'яна Беца у своєму Твіттері.