Дніпро святкує сьогодні День міста

Дніпро святкує сьогодні День міста

Сьогодні у Дніпрі розпочинається Справжній український фестиваль - "Самар-Дніпро-Фест", який відбудеться на території об'єкта культурної спадщини національного значення - Новобогородицької фортеці.

На відвідувачів чекає насичена програма: музейна експозиція артефактів, знайдених на території фортеці, екскурсії, масові спортивні змагання. Як розповів автор проекту - заступник директора Інституту суспільних досліджень Володимир Панченко, покликання дійства - популяризація історичної пам'ятки  - Новобогородицької фортеці.   

Крім того, біля Читальної арки відбудеться акція "Буккросинг шкільних книжок". Буккроссинг - це громадський рух, популярний в усьому світі. Його правила прості: людина залишає книгу в громадському місці, щоб інша людина могла цю книгу знайти та прочитати. Та у свою чергу має залишити на заміну взятій книжці іншу.

Впродовж акції містянам розповідатимуть про культуру книжкового обміну, одночасно - збиратимуть та обмінюватимуться підручниками для школярів. Організатори збираються й надалі розповідати книголюбам про принципи буккросингу та заохочувати активніше ділитися книжками. У планах організувати акції зі збору наукової і технічної літератури.