У Києві вшанували пам'ять волонтера Андрія Галущенка

У Києві вшанували пам'ять волонтера Андрія Галущенка

У Києві на майдані Незалежності відбулися жалобні заходи на вшанування пам'яті волонтера Андрія Галущенка, відомого за позивним "Ендрю". Біля Лядських воріт зібралися рідні, друзі і побратими Андрія. У пам'ять про загиблого провели поминальний молебень. Святий отець помолився за упокій душі Андрія та всіх полеглих на сході нашої країни. Друзі відомого волонтера ще раз нагадали, що досі не було проведено розслідування і не покарано винних у його смерті, як і в смерті хлопців, які загинули разом із Андрієм.
 
Андрій Галущенко працював у складі мобільної групи з протидії контрабандним потокам товарів через лінію розмежування на Луганщині. Він загинув 2 вересня 2015-го біля Щастя, у так званій "сірій зоні". Автомобіль групи підірвався на  міні. Після цього нападники розстріляли автівку. Загинули Андрій Галущенко та співробітник фіскальної служби. Тодішній керівник Луганської області Георгій Тука заявив, що до злочину причетні військові 92 окремої механізованої бригади, які покривали контрабанду. Суд заарештував двох бійців цієї бригади.  

Завтра о 10 годині 10 хвилин у програмі "Обрії" на Першому каналі Українського радіо прозвучить  інтерв'ю матері волонтера-героя - Зої Галущенко.