Українців закликають утриматися від поїздок до Криму

Українців закликають утриматися від поїздок до Криму

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб закликають  українців утриматися від поїздок до Криму.

А Верховний  представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Федеріка Могеріні закликала сторони протистояння не допустити ескалації ситуації у Криму. Могеріні зазначила, що ситуацію на Сході України і анексованому півострові обговорюватимуть у середу в Брюсселі під час засідання Комітету з питань політики та безпеки ЄС.
 
Тим часом, виконавчий комітет Вінницької міської ради вирішив заборонити рекламу відпочинку в анексованому Криму та перевезень до окупованого півострова.

Місцева влада не може заборонити продаж цих послуг туроператорам та перевізникам, оскільки не має повноважень втручатись у господарську діяльність бізнесу. Але в питаннях рекламування таких послуг може запровадити певні обмеження", - йдеться  у повідомленні прес-служби міськради.

Заборона також поширюється і на рекламу перевезень та відпочинку на окупованому Донбасі. На порушників накладатимуть штраф від 850 до 1700 гривень.