POSITIFF (Олексій Завгородній): "Мій сольний проєкт змінюється з кожною піснею"

POSITIFF (Олексій Завгородній): "Мій сольний проєкт змінюється з кожною піснею"

Із сольним проєктом POSITIFF Олексій Завгородній незабаром почне давати концерти, які неодмінно збиратимуть повні зали, адже за новими та старими хітами у виконанні наживо фанати артиста точно скучили.

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь Олексій Завгородній презентував пісню "А може, хочеш?" та поговорив з ведучою Ксенією Івась про перфекціонізм, вміння просити вибачення та секретні дуети.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Сергій Галушка, Радіо Промінь

У кліпі на пісню "А може, хочеш?" ми вирішили показати наш красивий Київ без гламуру, справжній

Олексію, твою нову пісню "А може, хочеш?" вже охрестили в мережі найромантичнішим треком цієї весни. 

Дійсно, думаю, що це найромантичніший трек від POSITIFF, перший "мєдлячок" в моїй сольній кар'єрі. І це дійсно пісня, яка змусила мене поплакати, коли ми вже її зробили, почули. Сподіваюся, що вона буде запалювати серця, щоб вони не згасали, й даруватиме надію на кохання.

Якою є головна тема пісні взагалі, що тобі хотілося донести публіці?

Це історія про розставання. Про стосунки, які вже завершилися, але ти хочеш їх повернути, щоб все зробити правильно, як треба. Це історія не про мене особисто, я не хочу, щоб до мене поверталися колишні. Та все одно пісня мені близька, гадаю, як і багатьом іншим людям. "А може, хочеш?" також і про майбутнє, про бажання зробити для людини все, що можеш, заради кохання.  

Автором тексту цієї пісні став Олександр Горовий. Раніше він писав для Victoria NIRO. Як ви почали працювати разом? 

"А може, хочеш?" – це, до речі, його особиста історія. Нас познайомив спільний друг. У Олександра Горового була демка з приспівом та першим куплетом. Ми дуже доклалися, багато чого переробили, тому пісня вийшла трошки іншою. Але в її основі емоція, переживання Олександра. Він, до речі, працює в пекарні. Впевнений, що йому слід звідти вибиратися й писати пісні, а може й стати артистом. Ми збираємося з цим допомогти. 

Також вийшов кліп на пісню "А може, хочеш?". З ким працювали, яку ідею втілювали?

Над кліпом ми працювали з режисером Марком Телпісом, який зняв майже всі кліпи POSITIFF. Якщо до цього була стилістична ідея кліпу, наприклад, в "Гаснуть ліхтарі", то тут – урбаністична. Ми вирішили показати наш красивий Київ без гламуру, справжній. І знімали на дахах. 

Ти не боявся висоти? 

Ні, було високо, але безпечно. Ми, до речі, офіційно взяли дозволи на створення кліпу в ОСББ. Люди знали, що відбувається. Тому все було легально і ми точно не пішли б у якісь небезпечні місця. Вдячний усім, хто нам ці дозволи надав, бо будинків було багато. Коли я був на одному даху, знімальна група працювала на іншому. Ми знімали на дуже великій відстані спеціальною камерою з єдиною в Україні лінзою такої потужності. Єдине, було дуже смішно, коли фільмували ту частину кліпу, де я ходжу по дорозі, бо машини їхали й не знали, що відбувається. Просто якийсь хлопець ходить по дорозі й співає. Звісно, вони сигналили. Але чого не зробиш заради кліпу. 


Фото: Сергій Галушка, Радіо Промінь

POSITIFF перебуває в пошуку. Він змінюється з кожною піснею

Восени минулого року ти обіцяв альбом, де він? 

Так, альбом дуже хочеться. Ми над цим працюємо. Пісні народжуються щодня. Думаю, вони врешті складуться в альбом. Просто ще є пісні, над якими слід попрацювати, довести до ідеалу, щоб вони потім класно звучали й ти кайфував від них все життя.

Ти погоджуєшся з тим, що ідеальне – ворог хорошого? 

Є таке. Головне – не пересидіти пісню, бо так буває дуже часто. Навіть з тих пісень, які ми видали, є такі, які пересиділи. Вважаю, що не слід довго сидіти над матеріалом, іноді його треба відпускати, щоб пісня починала жити своїм життям. Коли все відбувається від душі, то й пісня працює. 

Ти перфекціоніст? Докопуєшся до музикантів? Вимагаєш щось змінити, переписати?  

Ми працюємо з Романом Катруком вдвох, нам дуже легко, тому що розуміємо один одного з півслова. Між нами сильних конфліктів немає, але є якісь моменти, коли наші бачення пісні дуже різняться, тому ми шукаємо компроміси. Це як у стосунках коханих людей. 

У тебе є точне розуміння того, яким має бути сольний артист POSITIFF? 

Думаю, що він змінюється з кожною піснею. Мені здається, що POSITIFF перебуває в пошуку. Тобто я знаю, який він на сцені, який у нього матеріал, який він як творець. Гадаю, ми з ним ще перебуваємо в польоті.

Як так трапляється, що ти називаєш себе POSITIFF, але час від часу притягуєш до себе негатив: або щось скажеш, або скажеш не сам, а, скажімо, в стендап-шоу просто поруч з кимось посидів. Як ти працюєш зі своїми помилками?

Так, інколи роблю помилки. У таких випадках треба з менеджментом поговорити. Ось, наприклад, є Вікторія (менеджерка POSITIFF – прим. ред.). Вона може мені вказати на помилки, попросити більше так не робити. Бо дійсно – треба на себе дивитися зі сторони. А помилки слід виправляти. Втім, їх можна робити, бо всі ми люди. 

Ти вмієш просити вибачення? 

Так, дуже люблю це робити.

Над чим ти зараз працюєш і яким буде наступний реліз?

Зараз ми працюємо, не буду говорити, з яким артистом, але це дуже кльовий, молодий, енергійний виконавець, який сам запропонував зробити фіт. Ми погодилися. Зараз наші команди працюють на студії. Ми перебуваємо у пошуку, вже є тема пісні, але ще слід почаклувати.

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Відеоверсії інтерв'ю дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.