Наслідки масованої ракетної атаки: ситуація на Хмельниччині

Наслідки масованої ракетної атаки: ситуація на Хмельниччині

Під час сьогоднішньої повітряної тривоги, що тривала з 01:01 до 07:00 на Хмельниччині було гучно. Внаслідок російського обстрілу у Хмельницькій громаді двоє людей загинули, щонайменше восьмеро — поранені. Зі слів міського голови Олександра Симчишина, пошкоджені об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки. Станом на 12 годину відомо про руйнування в 300 квартирах. Більш докладно про ситуацію в місті та області розповіла журналістка хмельницької регіональної редакції Українського Радіо Людмила Коваль.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: ДСНС Хмельницької області. Суспільне

У Хмельницькому також пошкоджена амбулаторія сімейної медицини. Там вибиті майже всі вікна та двері, зруйнована стеля. На момент обстрілу у приміщенні людей не було.

Балкон амбулаторії частково зруйнований, вибиті вікна, 22 березня 2024. Фото: Суспільне Хмельницький

У Шепетівській громаді пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури. Ремонтні бригади працюють над відновленням електрики та водопостачання. Школи й садочки переведено на дистанційне навчання.

Через російський обстріл Хмельниччини в області пошкоджені електромережі. Унаслідок цього зафіксовано аварійні відключення світла. Продовжується робота з відновлення електоенергії. Станом на 13-00 планувалось забезпечення електроенергією більш ніж на 90%.

У Хмельницькому тимчасово замість деяких тролейбусів курсуватимуть автобуси. Погодинний графік відключення електроенергії запровадять з 22 березня в Південно-Західному мікрорайоні Хмельницького.

І за останньою інформацію трьох пацієнтів, поранених унаслідок сьогоднішнього обстрілу, направили у медичні заклади, серед яких Хмельницька міська й обласна лікарні для обстеження і лікування отриманих травм. Про це повідомила тимчасово виконуюча обов’язки директора Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги Лариса Чубенко. За її словами, на місцях, де ліквідовували наслідки російських обстрілів, працювали п'ять бригад швидкої медичної допомоги.  21-річну дівчину, яку врятували з-під завалів, госпіталізували у Хмельницьку міську лікарню. Про це розповів її керівник Валерій Гарбузюк. "Пацієнтка у стані середнього ступеня важкості. Вона контактна, на питання відповідає розбірно, у просторі орієнтується, рухає руками й ногами. У неї закрита черепно-мозкова травма, множинні синяки по тілу. Для стабілізації стану перебуває у реанімації", — пояснив Валерій Гарбузюк.

Із-під завалів житлового будинку врятовано 21-річну дівчину. Фото: ДСНС 

У Хмельницьку обласну лікарню за медичною допомогою звернулись двоє людей. Наразі вони лікуються амбулаторно, розповів завідувач відділення екстреної медицини Костянтин Креньов. Це жінка з раною лоба. Крім неї, ще був чоловік, якому зробили первинно-хірургічну обробку ока. Для подальшого лікування він поїде в Одесу, бо саме тамтешні медики займаються травмами очей", — зазначив Костянтин Креньов.

Українське радіо продовжує мовити в областях, де через масований обстріл діють відключення електроенергії та спостерігаються проблеми зі зв’язком та інтернетом.  Усі частоти Українського радіо по регіонам — шукайте тут.