Промінь рекомендує: "Субота" з треком "Все замело"

Промінь рекомендує: "Субота" з треком "Все замело"

Гурт "Субота" представляє альтернативну музику, як самі вони кажуть, "трошки глибшу за Азовське море". В музиці використовують елементи пост панку,  хіп-хопу та інді-року. Головне, що відрізняє цей бенд — це детально пропрацьовані тексти з цікавими темами й сюжетами. Про команду, рідний Мелітополь, а також звідки така любов до суботи? Про все це фронтмен гурту "Субота" Серхіо Сухані розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Леся Антипенко. 

 

Фото: Фото з інстаграм-сторінки subotasuhan

"Ми всі з Мелітополя, тому наша музика трошки глибша за Азовське море"

Привіт тобі, друже!

Вітаю, дуже радий бути у вас на Радіо Промінь, обожнюю ваше радіо, обожнюю вас слухати!

Хочемо більше з вами познайомитись, ти коли взагалі музикою почав займатись?  

Почав займатись музикою доволі давно, мабуть, зі шкільних років. Як і багато хлопців, я починав з прекрасного стилю реп. І потім ми трансформувались у такий колектив. Ми всі з Мелітополя, тому, як ви правильно сказали, наша музика "трошки глибша за Азовське море".  Для нас Азовське море - це надзвичайно важливе місце, у кожного в серці воно залишається й ми чекаємо, коли воно до нас повернеться. Це така коротка історія гурту. В музиці ми поєднуємо різні жанри, в принципі, тому й вважаємо себе представниками альтернативної музики. 

Це ви зі шкільної парти разом? Ваша історія — це про дружбу чи це просто співпраця? 

Так, ми всі знайомі зі шкільних років, просто так вийшло, що ми не однолітки й знайомились у різний час. Але знайомі з Мелітополя й потім всі опинились у Києві, і вже в Києві почали працювати разом над музикою. 

Я трохи "зачіплюсь" за Мелітополь, бо ти про нього згадав. А як ти вважаєш, місто, в якому ти народжуєшся і зростаєш, потім впливає на твої музичні смаки, на те, що ти потім починаєш робити? І якщо це так, то як це відобразилось на вас? 

Я думаю, що не впливає. Мені здається, впливає лише все те, що тебе оточує з точки зору людей. Впливають саме емоції, а не місце. 

А давай ще розберемось із назвою гурту "Субота". Вона у вас ще зі шкільних років чи з’явилась вже тут, у Києві? 

Вона з’явилась уже в Києві. Це для мене день, який описує улюблений стан мого життя до війни. Коли в тебе є цілий день, щоб робити те, що ти дійсно хочеш. Коли тебе ще не обтяжує, що вже неділя і завтра треба йти на роботу чи на пари. А ось субота — це прекрасний день, коли ти займаєшся тим, чим дійсно хочеш. 

Чим же ти займаєшся інші п’ять днів, що потім так чекаєш суботу? Ким ти працюєш?

Я займаюсь рекламою. 

"Все замело" — це пісня про те, що колись було добре"

І наостанок нас цікавить пісня "Все замело".  

Ми готували її доволі довго. Трудились, не покладаючи рук. Слухачі можуть зайти на YouTube і подивитись неймовірний кліп, неймовірну відеороботу, яку ми відправляємо на багато європейських фестивалів. Що можна сказати про пісню? Мені б хотілось описати її однією фразою, яку я вважаю дуже важливою: ця пісня про те, що колись було добре. Це пісня про стосунки. Вони мають властивість закінчуватись, але варто не забувати про те, що іноді вас із людиною може поєднувати щось дуже добре, дуже світле, і про це варто пам’ятати.    

Слухати трек  "Все замело" від гурту "Субота", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.