368 населених пунктів у 9 областях України поки що знеструмлені — ДСНС

368 населених пунктів у 9 областях України поки що знеструмлені — ДСНС

В Україні внаслідок негоди залишаються знеструмленими 368 населених пунктів у 9 областях. Триває розчищення автодоріг в Одеській, Миколаївській та Кіровоградській областях. Таку оперативну статистику навів Українському Радіо сьогодні, 29 листопада пресофіцер Держслужби з надзвичайних ситуацій України Олександр Хорунжий. За інформацією Гідрометцентру в Україні цього дня очікується друга хвиля негоди, яку принесе новий етап циклон. Йтимуть значні опади. На Київщині очікуються пориви вітру 15-20 м/сек. За таких погодних умов треба остерігатися високих дерев, бажано не ставити авто під ними та рекламними конструкціями, зазначає Олександр Хорунжий. 

0:00 0:00
10
1x

Ілюстративне фото: ФБ-сторінка "Головне управління ДСНС України в Одеській області"

Рясні снігопади та хуртовини на заході України, "каша" зі снігу та дощу в північних областях

Найбільш рясні снігопади та хуртовини тривають на заході України, розповів Олександр Хорунжий. Температура повітря там становить від 0 до 6 градусів тепла. "Тому хочеться звернутися до туристів і людей, щоби вони не ходили в гори, бо це небезпечно для їхнього життя". Щодо північних областей – Житомирська, Полтавська, Черкаська та Харківська області – тут спостерігається від -3° до +2°. У Києві зараз також зафіксовано +2°. "На дорогах утворюється "каша" разом зі снігом, бо йде сніг з дощем. Щодо південних регіонів, то там падають дощі. І на сході в тому числі. Температура сягає вищих показників. Там фіксуються різкі пориви вітру до 25 м/сек. За таких погодних умов і такому вітрі треба остерігатися високих дерев, бажано не ставити авто під ними та рекламними конструкціями", – зазначає Олександр Хорунжий. 

Дороги поступово розчищають

Співробітники ДСНС активно працюють, зокрема, на Одещині, Миколаївщині щодо розчищення доріг, розповідає Олександр Хорунжий. "Якщо не буде ускладнень погодних умов, то ці роботи будуть закінчені. Зараз працює понад 1200 одиниць техніки Служби відновлення доріг. Це суттєва сила, яка зможе впоратися в найкоротший час з ліквідаціями наслідків попереднього циклону. 

(В Україні 27 листопада був перший захід циклону з півдня. Про це в ексклюзивному коментарі Українському Радіо повідомила синоптикиня Гідрометцентру України Наталія Птуха. Того дня на Одещині, зокрема, пориви вітру сягали 35 метрів за секунду. Але сьогодні, 29 листопада синоптики прогнозували наступний захід циклону — передусім із південного заходу – ред.) 

Залишається заборона руху для всіх категорій транспорту на двох автодорогах Миколаївської області Т-1506 та Т-1510. Це Арбузинка-Нова Одеса та Миколаїв-Доманівка. У цілодобовому режимі тривають роботи з розчищення ділянок доріг М-16 в Одеській області, М-13, Р-75, Т-15 у Миколаївській області та М-13 у Кіровоградській області". 

Олександр Хорунжий  Фото: Укрінформ

368 населених пунктів поки що знеструмлені

Наразі 368 населених пунктів знеструмлено у 9 областях України, повідомляє Олександр Хорунжий. "Станом на вчора на першу половину дня таких знеструмлень було понад 1500. Працюють бригади обленерго". Щодо ДСНС, то з початку негоди з 26 листопада понад 1000 засобів було відбуксировано і надано допомоги понад 4000 людей, з яких 260 дітей. Якщо потрібна допомога людям, то працюють мобільні пункти обігріву, Пункти незламності, запевнив пресофіцер ДСНС.