Libenson: "Я почну сольну діяльність тоді, коли мені це буде потрібно"

Libenson: "Я почну сольну діяльність тоді, коли мені це буде потрібно"

Саундпродюсер Libenson вже здивував українську музичну індустрію випуском першого deluxe альбому. Створивши чимало нового матеріалу для себе та інших артистів, він підготував оригінальну прем'єру. 


В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь Libenson презентував продюсерський альбом "Місто Q" та розповів ведучій Ксенії Івась про його концепцію, співпрацю з іншими виконавцями та роботу над новими треками.   

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Сергій Галушка, Радіо Промінь

Я зміг зібрати на фінальному етапі роботи над альбомом дванадцятьох артистів. 

Libenson, розкажи, будь ласка, про свою новинку. В чому унікальність цього альбому?

Унікальність в тому, що в альбомі артисти виступають у ролі запрошених виконавців, а продюсер є головним артистом. Так вийшло в нашому випадку. Це дуже довга, велика та важлива для мене робота.

Скільки часу вона тривала?

Приблизно два роки.

"Місто Q" — це продовження альбому "Виходячи з кімнати", який ти створив з нестором?

"Місто Q" я почав писати раніше, ніж "Виходячи з кімнати", але я зрозумів, що мені треба зробити ще альбом приквел. Обрав для цього нестора. Ми зробили з ним прекрасний альбом.  

Як ти визначив артистів, які взяли участь у записі альбому? За яким принципом обирав пісні?

Артистів я обирав дуже хаотично. Деякі з них не потрапили до фінального трек-листа з різних причин, але я думаю, щось із записаних пісень ще вийде. Я зміг зібрати на фінальному етапі дванадцятьох артистів, тринадцятим є я сам. Ми знайомились, спілкувались, сиділи в студії, багато працювали. Щось із напрацьованого залишалось для хлопців і дівчат, щось — для мого альбому. 


Фото: Сергій Галушка, Радіо Промінь

Я почну сольну діяльність тоді, коли мені це буде потрібно, коли відчую таку необхідність.

Взагалі, якщо говорити про концепцію альбому, в чому вона полягає? 

Альбом "Місто Q" не має конкретного сюжету, бо я не хотів робити з цього якийсь спектакль. Я ж не Кендрік Ламар, я не читаю реп, не можу максимально цілісно це зробити, тому що не пишу всі тексти. Тому, дійсно, краще говорити про концепцію альбому. Вона полягає в тому, що перед слухачем є різні персонажі, які представляють Місто Q — місто контрастів. Я про це розповідаю в фінальній пісні альбому "Знову і знову". У "Місті Q" багато артистів, вони всі різні. Це не альбом одного виконавця. Тому я вирішив поділити їх всіх на чотири доми: бандити, хулігани, фрешмени та романтики.

Ти сам з'являєшся в перших двох куплетах пісні "Знову і знову", то що, виходить, ти романтик? 

Я — поза часом і контекстом.

Якщо говорити про пісню "Знову і знову", то яку тему тобі було важливо розкрити цим треком?

Все просто: я хотів зробити красиве outro альбому і не підписувати це як  outro для того, щоб його слухали. У нас, в Україні чомусь, коли ти підписуєш intro, outro чи інтерлюдія, ніхто не хоче вмикати ці пісні. Але на альбомі все це є. Просто підписано як пісні. А "Знову і знову" про те, що відбулося за цю ніч у Місті Q, пісня про фінал етапу саме Міста Q, пісня, де я вперше за своє життя представляю щось з того, що виходить, коли я сідаю за мікрофон. Просто дуже вайбовий трек.

Ти плануєш сольну діяльність як репер?

Наразі не планую. Я почну сольну діяльність тоді, коли мені це буде потрібно, коли відчую таку необхідність. Мій голос можна буде почути в багатьох нових треках. Наприклад, у Terry, але я буду десь на фоні.

Ти витратив на цей альбом понад два роки свого життя. Чи уявляєш, як розвиватиметься історія "Міста Q" далі?

Я не готовий розповісти, чи буде друга частина. Наразі готую новий альбом, вже є десь сім-вісім крутих пісень. Плюс залишилося багато того, що не увійшло до фінальної версії "Міста Q". Це, скоріше за все, буде альбом без якоїсь концепції. Я хочу зробити просто збірку хітових пісень. Для мене це така зона дискомфорту, тому що писати хіти дуже складно. Але я хочу спробувати. 



Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.