Навряд чи КНДР спустошуватиме свої склади — прес-офіцер Калашніков про снаряди для Росії

Навряд чи КНДР спустошуватиме свої склади — прес-офіцер Калашніков про снаряди для Росії

На сьогодні (8 листопада) не підтверджено застосування російськими окупантами у війні проти України північнокорейських снарядів. Це розповів в ексклюзивному коментарі Українському Радіо Олег Калашніков, прес-офіцер 26 артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича. Хоча було повідомлення про постачання КНДР до Росії 1000 контейнерів, у кожному з яких зберігається до 500 снарядів. Тобто максимальна кількість становить приблизно півмільйона, констатує Калашніков. За його оцінкою, сама Росія здатна виготовити до 1,7 мільйона снарядів на рік. Калашніков визнає загрозу, яку нестимуть північнокорейські боєприпаси для ЗСУ. Але постачання з боку КНДР не буде надто об'ємним, додає прес-офіцер 26 артилерійської бригади. Адже Пхеньян веде агресивну політику щодо Південної Кореї. Тому навряд чи КНДР спустошуватиме свої склади.

0:00 0:00
10
1x

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин інспектує завод з виробництва боєприпасів, фото: KCNA

Росія здатна виготовити до 1,7 мільйона снарядів на рік

"Не можу сказати, чи північнокорейські снаряди вже використовуються безпосередньо в зоні бойових дій", – розповів Олег Калашніков. "Після того, як снаряд вибухне, ми не можемо його ідентифікувати. Росія має дуже велику нестачу в снарядах. Вона відправила делегації до Таджикистану, який їй відмовив. Потім була спроба співпраці з Іраном. У червні іранські снаряди були верифіковані. Це 152 калібр, 122 калібр для танків, 125 калібр осколково фугасний 19 і для БМ 21 "Град". Ці снаряди дійсно застосовувалися (у війні Росії проти України – ред.). На сьогодні не можу сказати, що корейські до нас вже прибули. Було повідомлення щодо постачання 1000 контейнерів. В одному контейнері зберігається від 300 до 500 снарядів. Тобто максимальна кількість становить десь півмільйона. Це чверть тих снарядів, які Росія, як вона стверджує, сама виготовляє. Хоча, я думаю, у них виготовлення снарядів тримається десь 1,4-1,7 мільйона на рік. А росіяни завищують свій обсяг, що нібито здатні виготовити 2 мільйони", – зазначив прес-офіцер 26 артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича. 

Навряд чи КНДР спустошуватиме свої склади

Свого часу Радянський Союз у Північну Корею постачав власне озброєння, нагадує Олег Калашніков. "І Корея почала робити свої репліки. У них є самохідна артилерійська установка М 1977. Це аналог гармати Д-30. Це 122 калібр. Їхнє РСЗВ – аналог "Граду". Тому ці снаряди сумісні. Але мають і певні відмінності у виробництві як стволів, так і самих боєприпасів. Північна Корея постачає не ті снаряди, які сходять із конвеєра. Це снаряди, які перебували на складах. Порох, якщо довго перебуває на зберіганні, змінює свої властивості. Це впливає потім на точність стрільби. І сюди також треба додати агресивне використання російськими окупантами їхніх стволів. Але все одно північнокорейські снаряди несуть нам смерть і ураження. Постачання з боку КНДР не буде таким об'ємним, бо Пхеньян веде агресивну політику щодо Південної Кореї. Тому навряд чи КНДР спустошуватиме свої склади", – резюмує прес-офіцер 26 артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича. 

Олег Калашніков. Фото: 1.zt.ua 


        КНДР могла надати Росії до 500 000 снарядів 

Розвідка Південної Кореї стверджувала, що Північна Корея з серпня цього року нібито відправила в Росію понад мільйон артилерійських снарядів, які РФ використовує у війні проти України. Про це повідомив південнокорейський депутат, який був присутній на закритому брифінгу Національної служби розвідки (НСР) із південнокорейськими законодавцями, передали 1 листопада Bloomberg та Reuters. Північна Корея також надіслала до Росії радників щодо використання боєприпасів, яких вистачить приблизно на два місяці бойових дій, цитує депутат дані розвідки. 

Інформація щодо передачі Північною Кореєю для Росії одного мільйона артилерійських снарядів є сумнівною, зазначив Українському Радіо 6 листопада цього року військовий експерт, співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов. Він вважає дані про мільйон снарядів КНДР для армії російських окупантів елементом інформаційної пропаганди. Її мета – якщо не налякати, то ввести в оману і народ України, і військово-політичне керівництво держави.

А керівник Розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг стверджував 20 жовтня цього року, що у Росії залишилося близько чотирьох мільйонів снарядів, які російські війська можуть використовувати для ведення війни "низької інтенсивності" протягом ще одного року. Ківісельг заявив: є дані про те, що Північна Корея відправила до Росії до 1000 контейнерів з боєприпасами, кожен з яких містить від 300 до 500 одиниць артилерійських боєприпасів. Тобто КНДР могла надати Росії від 300 000 до 500 000 одиниць боєприпасів, яких може вистачити до одного місяця за нинішньої щоденної норми використання близько 10 000 снарядів щодня.


 

Останні новини
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ―  посол ЄС в Україні  про вступ України в ЄС
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
Гривневі депозити користуються попитом – економіст Самойлюк
Гривневі депозити користуються попитом – економіст Самойлюк
Мить перед розлукою: Kalush, Balsam та Adam спільно видали сингл "Останній раз"
Мить перед розлукою: Kalush, Balsam та Adam спільно видали сингл "Останній раз"
"Цілком ймовірно, що він може залишитися міністром" ― Загородній про Сольського, якого взяли під варту
"Цілком ймовірно, що він може залишитися міністром" ― Загородній про Сольського, якого взяли під варту
Новини по темі
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
Домовленості дотримуються, але працює і український ОПК – Селезньов про удари по російській території
Україна ще може ефективно боротися без воєнної цензури – Потураєв
"На 2024 рік у нас буде озброєння, щоб вистояти на полі бою" ― Войтко про допомогу США
Понад 70% підприємств мають проблеми із кадрами – Мірошниченко