Дмитро Шуров закликав кандидатів на участь у Євробаченні 2024 уважно читати правила

Дмитро Шуров закликав кандидатів на участь у Євробаченні 2024 уважно читати правила

Національна Суспільна Телерадіокомпанія України оголосила про початок прийому заявок на нацвідбір Євробачення 2024, вони прийматимуться з 30 серпня по 22 жовтня включно. Фінал відбору має відбутися у лютому наступного року. Вдруге музичним продюсером Нацвідбору на Євробачення став Pianoбой Дмитро Шуров, який в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь закликав музикантів уважно читати правила та розповів про нововведення у нацвідборі.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Фейсбук-сторінка Pianoбой Дмитро Шуров

"Відбувся початок нашого євросезону: цього року вже приймаються заявки і прийматимуться до 22 жовтня. Ми чекаємо всією командою Нацвідбору на ваші пісні, на наші меседжі. Дуже сподіваюся, що в Україні достатньо музикантів, які почувають себе готовими представити Україну на міжнародній арені, заявити про себе і стати частиною дуж потужного символу, яким зараз є Україна в світі. Те, що Україна продемонструвала на початку війни і продовжує демонструвати зараз на фронті є дуже потужним символом в світі. Весь світ підтримує нас і знає, що ми боремося за правду, право бути собою, жити на своїй землі так, як ми хочемо. Дуже важливо продовжувати максимально якісно доносити наші меседжі до людей по всьому світі і Євробачення на сьогодні це величезний форум, який дивиться більше 160 млн глядачів по всьому світі і не тільки в рамках континенту Європа. Одним словом, Євробачення наводить шороху в світі і те, як ми будемо там звучати, виглядати, те, що ми будемо нести людям зі сцени, є дуже важливим і на часі. На мою думку, культурне представництво України, а тим більше на такому величезному майданчику, як фінал Євробачення, є не менш важливим, аніж наші дипломатичні зустрічі з партнерами, наші перемовини з іншими країнами. Тому для мене величезна честь бути частиною цього процесу: я зроблю все, що в моїх силах, вкладу весь свій досвід і всю мою віру в українську музику, щоби в нас вийшов крутий відбір.

Є декілька нововведень цього року. Мабуть, головне з них полягає в тому, що крім десятка фіналістів, яких ми оберемо після нашого відбору, після декількох місяців прослуховувань, також буде одна позиція у фіналі, за яку зможуть безпосередньо проголосувати люди. Я думаю, це круто, тому що важливо взаємодіяти разом, важливо, щоб всі українці відчували свою відповідальність за те, що відбувається на всіх стадіях. Думаю, це круте нововведення.

Всі решта речі приблизно такі самі, як і були. Ми чекаємо на пісні — це може бути декілька демок, вони не обов’язково мають бути повністю закінчені.Дуже важливо і я наполягаю читати правила: важливо, щоб цей трек був абсолютно новий, ви маєте його створити зараз. Якщо ви співали його декілька років тому на якомусь маленькому концерті для друзів, у складі своєї минулої банди, є якась ймовірність того, що він потрапить в сторіс чи ще кудись, цей трек не буде прийнято. Тож вперед, хапаємо перо, ноутбуки, піаніно, гітари і творимо разом. Чекаємо на ваші пісні!", — розповів Дмитро Шуров в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.

Новий сезон шоу "Селекція" в ефірі Радіо Промінь розпочнеться 8 вересня о 18:00.