Дмитро Войналович (Квіткіс): "Кохання, любові та пристрасті має бути більше в житті кожного"

Дмитро Войналович (Квіткіс): "Кохання, любові та пристрасті має бути більше в житті кожного"

Гурт "Квіткіс" доводить, що український поп-панк – явище неординарне, бо сам колектив відкритий до експериментів і готовий виходити за межі жанру. На підтвердження цьому – новий трек з елементами фолку й атмосферою ранніх "ВВ". 

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь лідер гурту "Квіткіс" Дмитро Войналович презентував пісню "Зорі". Заразом музикант розповів ведучій Ксенії Івась, чому нині важливо продукувати позитивні емоції та не відмовляти собі у коханні, а також анонсував вихід наступних синглів та нового альбому.

 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Саша Косенко

Ми просто хотіли, щоб люди відривалися, раділи, любилися

Дмитре, розкажи, будь ласка, про трек "Зорі". Як виникла ідея його створення?

Цій пісні вже кілька років. Вона лежала собі про запас, ми її грали на концертах. "Зорі" непогано заходили людям. Тому ми, коли працювали над новим альбомом, вирішили її теж туди додати. До того ж сам альбом буде сповнений трошки фолковим настроєм, трошки психоделічним. Нам здалося, що ця пісня класно вписується в його концепцію. Плюс альбом має ще одну особливість: до нього увійдуть композиції, присвячені культовим українським гуртам, які творили нашу музичну історію. "Зорі" за нашим відчуттям і за відгуками інших людей – це така файна алюзія на  гурт "Воплі Відоплясова". Було б гріхом не записати цей трек. 

Тобто, якби не "ВВ", то не було б вашої пісні Зорі? 

Я думаю, якби не "ВВ", то не було б і "Квіткіс". 

Але фолк і ваш гурт – це неочікувано. Що вам було важливо донести цією піснею до своєї авдиторії? 

Так, абсолютно неочікувано. Втім, якоїсь важливості шукати у "Зорях", може, й не варто, бо "Квіткіс" – це все-таки не Григорій Савич Сковорода, щоб копатися у філософських темах. Ми просто хотіли, щоб люди відривалися, раділи, любилися. Бо не втомлюємось наголошувати на тому, що кохання, любов, пристрасть і навіть інколи хіть дарують дуже класні емоції, їх повинно бути більше в нашому житті, у житті кожного, хто, зокрема, слухатиме пісню "Зорі". Це трек про кохання – велике й вічне.

Гадаю, нас називатимуть українськими "Red Hot Chili Peppers"

З яким українським гуртом чи артистом ви б хотіли створити спільну композицію? 

Таких дуже багато. У нас зараз дійсно є думки про те, що треба з кимось разом записатись. Наприклад, обговорюємо і вже навіть трошки створюємо спільну пісню з "OMANA". Гадаю, у нас все вийде ще і з Ігорем Кайдашем, із Левком з гурту "Пацюк та Сонячні Котики". Коротше, зараз нам близька вся генерація молодої української сцени. А ще хочеться зробити фіт із гуртом "The ВЙО". У мене навіть є пісенька, яка може сподобатись Мирославу Кувалдіну. 

На якому етапі створення ваш наступний альбом? 

Вже всі пісні записані. До альбому увійдуть треки і фолькові, і панкові, і психоделічні, і металеві. Залишається дописати деякі аудіосюрпризи й, думаю, попередньо 25 чи 31 серпня він вже буде на всіх стрімінгах. Але перед цим представимо ще два сингли: "Голуб", який ви точно не поставите в ефір, бо там матюки, та "Лова" – фанк, що теж непритаманний "Квіткісу", але звикайте. Гадаю, після цього треку нас називатимуть українськими "Red Hot Chili Peppers". 

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.