Марін Герман
Марін Герман

Закінчив Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича (за спеціальністю "Політологія"). У 2014 році захистив кандидатську дисертацію з політичних наук на тему "Теорії соціального капіталу у дослідженнях євроінтеграційних процесів постсоціалістичних суспільств (на прикладі України та Румунії)".

Працював редактором у науковому журналі "Glasul Bucovinei" (Чернівці-Бухарест). Був координатором міжнародних транскордонних проєктів ГО "Медіа Центр БукПресс" та Інституту Політичних Студій та Соціального Капіталу (м. Чернівці). Співпрацює з пресою ЄС. З 2020 року займається аналізом та спростуванням фейків та наративів дезінформації для східно-європейської платформи Veridica. Друкує політичні аналізи на міжнародну тематику у найпопулярнішій газеті Румунії "Libertatea". Також займається викладацькою роботою як асоційований лектор Університету імені Штефана чел Маре м. Сучава та є міжнародним тренером з аналізу та спростування фейків.

Марін переконаний, що радіо зближує людей і дарує надію на краще: "Мене надихає можливість донести правдиві інформації про Україну всьому світові". 

Отримав спеціальну відзнаку для журналістів країн Східного Партнерства ЄС за есе "Європа, загублена в українському лабіринті" конкурсу "Наша Європа", що відбувся у Бухаресті (2015 рік). Отримав нагороду "Срібна липа" за публіцистичну діяльність Ботошанського повіту, Румунія (2022 рік)

Автор двох збірок поезій та понад 100 наукових статей з політичних та журналістських тем. 

Захоплюється шахами та футболом.

За життям Маріна можна стежити на його фейсбук-сторінці.

Передачі з архіву Radio Ukraine International

23.04.2023 21:00:08 Ukraine: Security Issue — RO

Zilnic Radioul Ucrainean pregătește un rezumat al celor mai importante știri despre războiul ruso-ucrainean în formatul unui podcast scurt. Oferim doar informații de încredere din surse confirmate: comunicăm despre evenimente militare, oglindim știrile din orașele atacate de Rusia, precum și viața în regiunile Ucrainei de lângă linia frontului. Dacă doriți să urmăriți situația din Ucraina, dar nu aveți timp să citiți în mod constant știrile – "Ucraina: problemele securităţii" este creat anume pentru dumneavoastră.

Ведучі: Марін Герман