Подробиці нічних обстрілів Миколаєва: руйнація супермаркету, гуртожитку, складів з гуманітарною допомогою

Подробиці нічних обстрілів Миколаєва: руйнація супермаркету, гуртожитку, складів з гуманітарною допомогою

За цю добу Миколаїв було багато разів обстріляно. Є значні руйнування будівель. Про детальну ситуацію в місті розповів слухачам журналіст редакції Миколаївської регіональної редакції Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

"Ніч пройшла неспокійно. Миколаїв постійно був під обстрілами, починаючи з 21 години. Потім вибухи лунали о 23, після 1 ночі та близько 4 ранку. Кілька ракет ЗСУ вдалося збити. В одному з районів виникла пожежа, було зруйновано супермаркет, гуртожиток, знищено два великих склади з гуманітарною допомогою. На місці працюють рятувальні служби. Раніше також було зруйновано травмпункт і пошкоджено відділення лікарні швидкої медичної допомоги. Тому створили ургентне відділення: воно буде приймати пацієнтів. Крім того у Миколаєві діє ще 9 лікарень.  

СБУ знову затримало корегувальника: він вів свою діяльність за завданнями російських спецслужб. За його наслідками було зруйновано декілька споруд.

Віталій Кім запропонував 100 доларів за кожного підтвердженого і перевіреного корегувальника. Але багато людей просто повідомляють про такі випадки. Є спеціальна форма заповнення даних щодо цих людей.  

Стало відомо про аварію на одній із водомереж. Через це кілька насосних станцій було зупинено. Декілька районів залишаються і зараз без води. Натомість організовано підвіз води, відкрито і збудовано нові артезіанські свердловини, встановлено станції зворотної очистки. 

Сьогодні тривають консультації щодо відновлення роботи порту. Але все залежатиме від безпекової ситуації. Віталій Кім провів консультації із міністром інфраструктури Кубраковим щодо залучення порту до перевалки зерна, адже цей порт є найбільшим серед перевалочних пунктів зернових культур".  

Фото: Суспільне Миколаїв, СБУ