ЗНО-2022. Нові реалії у воєнний час

ЗНО-2022. Нові реалії у воєнний час

Український центр оцінювання якості освіти опублікував календар проведення національного мультипредметного тестування (НМТ). Основна сесія відбуватиметься упродовж 18 липня ― 10 серпня. Про особливості цьогорічного оцінювання в ефірі Українського радіо розповіла Тетяна Вакуленко, заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти.

0:00 0:00
10
1x

Які предмети входять до НМТ

"До НМТ входитимуть три навчальні предмети ― українська мова, математика, історія України. З кожного предмета у тесті буде представлено по 20 завдань. Ці завдання готувалися раніше для зовнішнього незалежного оцінювання, вони повністю відповідають і шкільним програмам, і програмам ЗНО. Абсолютно всі завдання будуть звичними для наших абітурієнтів".

Коли відбуватиметься НМТ

"Насамперед, для учасників важливі дати. З 20 травня до 7 червня на сторінках державного центру оцінювання якості освіти треба підтвердити участь у НМТ та обрати той населений пункт, де учасник планує складати тестування у липні. З 21 червня до 7 липня потрібно буде повторно зайти на цю сторінку і підтвердити або змінити населений пункт. Самі тестування проходитимуть з 18 липня до 10 серпня, це основна сесія НМТ для переважної більшості вступників. Учасники будуть складати тестування у різні дні, але де саме і в який час ― вони дізнаються із запрошень-перепусток, які отримають на наших інформаційних сторінках до 12 липня".

Як зареєструватися тим випускникам, які не встигли цього зробити з різних причин

"З 10 до 20 червня ті хлопці й дівчата, які не змогли зареєструватися, не заходили на наш сайт взагалі й не заповнювали жодних форм, зможуть це зробити. Але вони візьмуть участь не в основній, а в додатковій сесії тестування, яка відбудеться з 16 до 20 серпня".

Насамкінець Тетяна Вакуленко зазначила: "Учасники і основної, і додаткової сесій зможуть вступати цього року до вишів і матимуть шанс вступити на бюджетні місця. Саме для цього таке тестування й розроблене".

Фото: media.slovoidilo.ua