Братська могила в Бучі з'явилася ще 10 березня – знімки Maxar Technologies

Братська могила в Бучі з'явилася ще 10 березня – знімки Maxar Technologies

Приватна американська компанія Maxar Technologies повідомила, що перші ознаки братської могили біля церкви Андрія Первозванного і всіх святих у Бучі були зафіксовані на супутникових знімках ще 10 березня. Про це пише Reuters.

На супутниковому знімку від 10 березня видно перші ознаки розкопок братської могили на території храму Святого Андрія і Всіх Святих Первозванного в Бучі, пише агентство.

На супутниковому знімку від 31 березня зображено місце поховання з траншеєю довжиною приблизно приблизно 13,7 метрів у південно-західній частині території біля церкви Святого Андрія і Всіх Святих Первозванного в Бучі.

Фото: Супутниковий знімок Maxar Technologies 10 березня

Водночас Reuters пише, що в агенції не змогли одразу верифікувати зображення. Незрозуміло, чи на зображеннях, розповсюджених Maxar, зафіксована та сама церква, яку відвідали журналісти Reuters у суботу, 2 квітня.

Журналісти Reuters, які відвідали Бучу в суботу, бачили тіла, що лежали на вулицях міста, за 37 км на північний захід від столиці Києва. Братська могила в одній церкві все ще була відкрита, руки й ноги загиблих було видно через червону глину, насипану зверху.

Фото: Супутниковий знімок Maxar Technologies 31 березня