Генштаб попереджає про загрозу ракетних ударів по оборонно-промислових об’єктах України

Генштаб попереджає про загрозу ракетних ударів по оборонно-промислових об’єктах України

Існує загроза використання Росією ракетної зброї на об'єктах оборонно-промислового комплексу та логістичної інфраструктури України.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генерального штабу Збройних Сил України.

У відомстві також повідомили, що російські військові готуються до відновлення наступальних дій для встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей. Для ведення бойових дій в Україну перекидаються додаткові підрозділи збройних сил РФ. При цьому деякі російські військові частини вже вичерпали можливості формування резервів. Водночас зафіксовано перекидання частини військ та техніки з Білорусі на територію РФ залізницею.

На Волинському напрямку суттєвих змін у складі та позиції російських військ не зафіксовано. Вони продовжують проводити демонстрації на цьому напрямку.

На Поліському напрямку головні зусилля росіян спрямовані на виведенні підрозділів з території України, відновлення їх боєздатності та, ймовірно, переведення їх на інші напрямки. Зокрема, Росія пересуває підрозділи 35-ї, 36-ї ВВС та 76-ї Десантно-штурмової дивізії ВДВ з Оперативного округу Полісся. При цьому російські війська обстрілюють позиції ЗСУ та здійснюють дистанційне мінування району засобами, забороненими міжнародними конвенціями. У зв'язку з критичною ситуацією, відведення підрозділів 35-ї ВВС особисто організовує командувач армії генерал-лейтенант Олександр Санчик.

За наявною інформацією, під час боїв проти України втрати 1-го мотострілецького батальйону 36-ї окремої мотострілецької бригади (підрозділ 06705, Борзя) 29-ї ВВС склали понад 60% кадрів.

На Сіверському напрямку російські війська продовжують блокувати та здійснювати артилерійські обстріли Чернігова. Вони фіксуються на окупованих кордонах і перегрупуються. Росіяни використовують БПЛА для проведення розвідки та налаштування артилерійського вогню.

На Броварському напрямку армія РФ продовжує відводити підрозділи, ймовірно, до прикордонних областей з РФ. Деякі підрозділи залишаються на позиціях та пунктах пропуску вздовж транспортних комунікацій та на підходах до тимчасово окупованих населених пунктів, мінних

На Слобожанському напрямку російські війська продовжують здійснювати артилерійський обстріл Харкова.

У напрямку Слов'янська вони продовжують перегрупування та поповнювати запаси боєприпасів, пального та нафти.

На Донецькому напрямку російські військові зосереджують основні зусилля на захопленні селищ Попасна, Рубіжне, а також Маріуполя. Крім того, російська армія посилила авіаудари із застосуванням оперативно-тактичних літаків по військах і спорудам в районах населених пунктів Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Кремінна. Противник намагався обійти українські підрозділи, але безрезультатно.

Також зафіксовано прибуття залізничних ешелонів зі зброєю та технікою на залізничний вокзал Ровеньки. Російські війська продовжують штурм Маріуполя та сконцентрували зусилля на утриманні окупованих позицій в районах поселень Новозлатопіль та Любимівка.

На Таврійському напрямку, поблизу Нової Каховки, російська армія розгорнула базу логістики та активних дій не вживає.

На Південнобузькому напрямку російські війська відновлюють боєздатність та артилерійським вогнем намагаються блокувати дії підрозділів ЗСУ.

Фото: Генштаб ЗСУ