Кабмін пропонує кредити для аграріїв для підтримки під час війни

Кабмін пропонує кредити для аграріїв для підтримки під час війни

Кабінет міністрів запровадив додаткову фінансову підтримку для малих та середніх аграрних виробників.

Як повідомили у пресцентрі Верховної Ради, уряд одноголосно підтримав та прийняв постанову "Про внесення змін до деяких актів Кабінету міністрів України щодо забезпечення кредитної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам".

Відповідно до документу кредитна підтримка передбачена виключно малим та середнім аграрним виробникам з оборотом не більше 20 мільйонів євро в рік, що є еквівалентом підприємства, яке обробляє до 10 000 га.

Повідомляється, що максимальна сума кредиту, на який поширюється компенсація відсоткової ставки становить 50 млн грн, а позики надаватимуться для здійснення сільськогосподарської діяльності (посівної) на період дії воєнного стану. Термін кредиту становитиме пів року. Окрім того, пропонується компенсація відсоткової ставки за залученими кредитами.

Зазначається, що для отримання кредитування суб’єкт підприємництва також повинен бути сільськогосподарським товаровиробником.

Документ також встановив максимальний розмір державної гарантії за портфельними кредитами до 80%.

Зазначимо, Кабінет міністрів отримав доручення послабити податки та прибрати складнощі для роботи малого та середнього бізнесу.

Сума, яка знадобиться для відновлення української інфраструктури, пошкодженої внаслідок війни, станом на 13 березня сягає більш як 119 мільярдів доларів.

Фото: pexels.com