Російські військові розстріляли колишнього журналіста The New York Times на Київщині

Російські військові розстріляли колишнього журналіста The New York Times на Київщині

В Ірпені Київської області російські військові вбили колишнього журналіста New York Times, ще двох його колег — поранено.

"Сьогодні в Ірпені розстріляли 51-річного кореспондента всесвітньовідомого медіа New York Times. Ще один журналіст поранений. Зараз потерпілого намагаються вивести із зони бойових дій", — повідомив голова поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Загиблого звали Брент Рено. У виданні The New York Times підтверджують загибель журналіста, але кажуть, що він не мав акредитації.

"Брент Рено справді раніше співпрацював із NYT, але його посвідчення було видане давно", — повідомили у виданні.

Як розповіла Суспільному речниця поліції Київської області Ірина Прянішнікова, журналісти вдвох сіли на автівку, поїхали вглиб міста з Романівського мосту.

"Російські військові розстріляли машину, в якій їхали журналісти. Чи були розпізнавальні знаки на машині, що це преса, ми зараз з'ясовуємо. Але це було буквально пів години тому. Одного ми намагаємося витягнути з місця, щоб не загинув. Там стріляли зі стрілкової зброї. Можливо, автомат", — повідомила речниця.

Другий журналіст, який поранений і зараз перебуває у лікарні "Охматдит" – це фотокореспондент Хуан Арредондо.

Фото: Олексій Мандзій/Суспільне

"Ми перетнули перший міст в Ірпені. Збиралися знімати, як інші біженці їдуть, і ми сіли в машину. Хтось запропонував відвезти нас на інший міст і ми перетнули блокпост, і вони почали стріляти в нас. Тож водій розвернувся, і вони продовжували стріляти. Нас було двоє. Мій друг Брент Рено та його підстрелили й він залишився позаду. Я бачив, як його підстрелили у шию, і ми розлучилися", — розповів журналіст Хуан.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що військові РФ застрелили журналіста: "До недотримання РФ правил війни питань немає. Питання лише одне: скільки ще США ігноруватимуть війну, вбивства своїх громадян і не закриватимуть небо над Україною?", — додав Подоляк.

Фото: Андрій Нєбитов