Для покращення функцій мозку та нервової системи: чому важливо їсти зелені овочі

Для покращення функцій мозку та нервової системи: чому важливо їсти зелені овочі

Чому саме зелені овочі такі необхідні нашому організму? Коли і як їх вживати? В ефірі Українського радіо розповіла сімейна та дитяча дієтологиня Юлія Трофімчук.

Чим корисні зелені овочі?

— містять хлорофіл (пігмент для регенерації клітин)
— містять фолієву кислоту (для покращення концентрації уваги, функцій мозку та нервової системи)
— містять антиоксиданти (нейтралізують шкідливі вільні радикали)
— містять клітковину (позитивно впливає на роботу та моторику кишківника)
— допомагають контролювати рівень холестерину
— мають негативну калорійність (під час споживання витрачається більше калорій, ніж містить сам овоч)
— виводять зайву воду з організму
— сприяють зниженню ваги.

Ранковий рецепт зеленого смузі:

— огірок
— селера
— зелене яблуко
— листові овочі: листя салату, шпинат

Усі інгредієнти покласти до блендера, додати трохи води і споживати натщесерце перед сніданком.

Де купувати зелені овочі без нітратів?

Купувати овочі краще там, де їх не обробляють під час вирощування. Можна купувати у перевірених продавців. Можна також вимочувати овочі та зелень протягом кількох годин у злегка підсоленій воді, щоб вивести нітрати. 

Салат можна поєднувати з будь-яким прийомом їжі: м’ясом, рибою, кашею. 

Фото: www.pexels.com