Суспільне радіо враховує інтереси вірян у плануванні ефірів на час карантину

Суспільне радіо враховує інтереси вірян у плануванні ефірів на час карантину

Через епідемію COVID-19 в Україні релігійні установи запроваджують обмежувальні заходи. Водночас зростає запит на релігійний контент у медіа.

0:00 0:00
10
1x

Протягом тижня в ефірі UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура звучатимуть короткі цитати лідерів різних церков України — слова підтримки для вірян у час, коли триває карантин й оголошено пандемію COVID-19. Серед релігійних лідерів, чиї голоси прозвучать:

► глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав; 

► муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Шейх Саід Ісмагілов; 

► ординарій Київсько-Житомирський дієцезії Римсько-католицької церкви в Україні єпископ Віталій Кривицький;

► президент Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської-п'ятидесятників Михайло Паночко;

► 3-й голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк.

"Сьогодні українці та українки відчувають сильну тривогу через карантин і поширення COVID-19. UA: Радіо Культура щодня у своїх програмах пропонує потужні ліки проти цієї тривоги — класичну музику, найкращі програми радіодрами, розмовні ефіри наживо на актуальну тематику. 

Аби відповідати запитам усіх соціальних груп, ми додали в нашу сітку нову міжпрограмку — короткі цитати зі звернень лідерів українських церков до вірян, лікарів, влади. У такі непрості часи, як тепер, є особливо велика потреба бути разом. Радіо — найдоступніший вид медіа, тому має великий потенціал єднати людей. Наша команда відчуває цю відповідальність, тому пропонує контент, який справді на часі", — коментує продюсерка UA: Радіо Культура Ірина Славінська.

Окрім того, в ефірі UA: Українське радіо щосуботи виходить "Релігійний тижневик" — проєкт для вірян різних конфесій. Це програма новинного формату, яка розповідає про важливі події в релігійному середовищі України та світу. Початок о 06:49. Ведучий — Євген Захарченко.

Усі випуски "Релігійного тижневика" онлайн можна послухати за посиланням.

Також щонеділі на UA: Українське радіо виходить "Благовіст" — проєкт про життя православних громад України та історію християнства з погляду православного віровчення. Початок о 06:10. Ведучий — Володимир Татаренко.

Усі випуски програми "Благовіст" онлайн можна послухати за посиланням.

"Як Суспільний мовник ми формуємо ефір, зважаючи на інтереси різних суспільних груп. Є запит і на релігійний контент. Нині саме час нагадати, що існує багато можливостей для вірян бути разом — зокрема й за допомогою радіо, тому ми даємо уривки проповідей лідерів різних церков та релігійних організацій. Ми закликаємо українців піклуватися про своє здоров'я та здоров’я близьких", — зазначив член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін.

Нагадаємо, UA: Українське радіо можна слухати в мобільному додатку suspilne.radio наживо та на сайті ukr.radio.