Завтра у Києві відбудеться зліт колекціонерів вінілових платівок KYIV VINYL MUSIC FAIR

Завтра у Києві відбудеться зліт колекціонерів вінілових платівок KYIV VINYL MUSIC FAIR

Завтра, 26 жовтня, у столиці в приміщенні Будинку кіно відбудеться KYIV VINYL MUSIC FAIR – найбільший регулярний зліт колекціонерів вінілових платівок і платформа для спілкування меломанів, що відбувається щомісяця, починаючи з 2016 року. Більше про захід та аудиторію любителів музики на вінілі в ефірі Радіо Промінь розповів співорганізатор заходу Андрій Муха.

"Наш захід – це відкрита тусовка, основним завданням якої є популяризація музики у вініловому форматі для всіх і для кожного, хто небайдужий до музики та естетичного споживання", – розповів Андрій Муха.

За словами співорганізатора KYIV VINYL MUSIC FAIR, аудиторія, яка любить вінілові платівки, щороку молодшає: "В нас ситуація подібна до фотографії. Є фотографія цифрова, а є – плівкова. Кіно знімають зараз теж здебільшого на аналогових носіях, а не в цифрі, цифра можлива десь в Голівуді і так далі. Також і з книжками: люди їздять в метро і читають переважно книжки в паперовому форматі, а не в цифровому. А тут, здається, ще більша перевага в тому, що mp-3 не дає інформації про виконавця: слухаючи музику, ви не зможете її потримати, дізнатись, хто брав участь у записі альбому, немає навіть фотографії виконавця".

Хоча, як зазначив Андрій Муха, колекціонування вінілових платівок не є бюджетним задоволенням: "Офіційний рекорд вартості платівки – це перший альбом "The Beatles", який на аукціоні виставив барабанщик Рінго Старр. Якщо я не помиляюсь, його купили за 650 тисяч доларів".

Більше про захід, який триватиме з 10.00 до 15.00 та є безкоштовним, можна дізнатися тут.  

ФОТО: pixabay