Європейський союз передав Україні саркофаг на ЧАЕС

Європейський союз передав Україні саркофаг на ЧАЕС

Європейський союз сьогодні, 10 липня, офіційно передав Україні в експлуатацію новий постійний саркофаг, побудований на місці катастрофи Чорнобильської атомної електростанції. Про це  повідомляє представництво ЄС в Україні.
 
Як повідомляється, постійний саркофаг на ЧАЕС був переданий в експлуатацію українській стороні, тобто відтепер Україна відповідає за обслуговування конструкції, а також за демонтаж первинного саркофага, який був побудований відразу після аварії.
 
"ЄС вітає офіційну передачу українській владі постійного саркофага — нового безпечного конфайнменту, — що його збудовано на місці катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції 1986 року", — йдеться в повідомленні.
 

 
Крім того, в представництві відзначили, що очікують якнайшвидшого завершення будівництва нового тимчасового сховища використаного ядерного палива.
 
"Це буде ще одним великим кроком для перетворення епіцентру трагічної аварії 1986 року на стабільне і екологічно безпечне місце", — підкреслили в представництві ЄС.
 
Нагадаємо, наприкінці червня Зеленський надав звання "Герой України" трьом водолазам-ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
Фото: РБК Україна