Капітан українського судна "ЯМК-0041" Віктор Новицький повернувся на материкову частину України

Капітан українського судна "ЯМК-0041" Віктор Новицький повернувся на материкову частину України

Капітан українського риболовецького судна "ЯМК-0041" Віктор Новицький повернувся з анексованого Криму на материкову частину України.

Про це повідомила українська омбудсменка Людмила Денисова на своїй сторінці в Фейсбуці.

За її інформацією, представник омбудсмена щодо дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ісмаїл Халіков на КПВВ "Каланчак" забрав Віктора Новицького.

"Вже зараз він повернувся на материкову Україну", - йдеться в повідомленні на Фейсбук сторінці Людмили Денисової.

 Сьогодні підконтрольний Кремлю Балаклавський районний суд Севастополя оголосив вирок капітану українського риболовецького катера "ЯМК-0041" Віктору Новицькому. Його визнали винним за частиною 3 статті 256 Кримінального кодексу Росії - в незаконному видобутку водних біологічних ресурсів.

Суд врахував знаходження Новицького під вартою з 11 травня по 1 листопада 2018 року і повністю звільнив його від сплати штрафу. Однак його зобов'язали відшкодувати "збитки" в розмірі майже 440 тисяч рублів (близько 180 тисяч гривень).

Раніше прес-служба уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової повідомила про те, що розгляд справи капітана українського риболовецького катера "ЯМК-0041" Віктора Новицького перенесли на більш ранній термін, і воно відбудеться 14 червня.

Нагадаємо, 4 травня 2018 року російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" (порт приписки Очаків) на захід від мису Тарханкут в включеному Росією Криму. Пізніше російський суд в Криму заарештував капітана затриманого судна "ЯМК-0041" Новицького, йому загрожувало до 5 років позбавлення волі.

 

Фото з Фейсбуку Людмили Денисової