Україна йтиме в НАТО і з новим президентом — генсек Альянсу

Україна йтиме в НАТО і з новим президентом — генсек Альянсу

Рішення НАТО про готовність до вступу України до Альянсу у майбутньому лишається чинним. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Брюсселі на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським, передає Європейська правда.

Генсек наголосив, що попри зміну президента в Україні, підхід НАТО залишається незмінним:

"Ми залишаємося на своєму рішенні, ухваленому на Бухарестському саміті, і ми кілька разів останнім часом це підтвердили". 

Володимир Зеленський під час перемовин заявив, що для України важливо відповідати стандартам НАТО, а отже, країна прямуватиме шляхом реформ. Також, за словами Столтенберга, український президент особливу увагу звернув на реформи безпекового сектору та боротьбу з корупцією.

При цьому генсек зазначив, що те, до якої міри буде здійснено інтеграцію, визначатиме Україна.

"НАТО лишається на своєму принципі про те, що кожна держава має обирати свій шлях, і це стосується України. Коли Україна (за президента Януковича) оголосила, що не прагне членства, ми цей вибір поважали. Але так само ми з повагою ставимося, коли держава вирішує, що вона прямує до членства. Тоді ми сідаємо разом і думаємо, як досягнути стандартів НАТО",  заявив керівник Альянсу.

Нагадаємо, 2008 року під час Бухарестського саміту було ухвалено рішення про те, що одного дня Україна стане членом Альянсу.

Фото: Цензор. НЕТ