Заступник Турчинова в РНБО призупиняє свої повноваження через підозру в корупції

Заступник Турчинова в РНБО призупиняє свої повноваження через підозру в корупції

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олег Гладковський звернувся до правоохоронних органів із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні Bihus.Info фактів про незаконні схеми при закупівлях в армії, а також просить тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
"Щоб запобігти будь-яким інсинуаціям, особисто звертаюся і до Головної військової прокуратури, і в НАБУ із заявою якомога швидше перевірити все, що викладено в "розслідуванні", і дати відповіді і мені, і всьому суспільству. На час перевірки правоохоронними органами даного питання звертаюся з проханням призупинити мої повноваження як першого заступника секретаря РНБО і голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Відповідні заяви подаю негайно", — йдеться в заяві О.Гладковского.
 
Нагадаємо, 25 лютого журналісти bihus.info оприлюднили розслідування, в якому йдеться, що нібито Ігор Гладковський, син першого заступника голови Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн, а може бути і вдвічі більшим.
 
На фото: Олег Гладковський, джерело: РБК-Україна