Питання з додатковими нарахуваннями буде вирішене для тих, хто має газові лічильники — експерт

Питання з додатковими нарахуваннями буде вирішене для тих, хто має газові лічильники — експерт

Питання з додатковими нарахуваннями буде вирішене для тих, хто має газові лічильники, переконаний провідний експерт енергетичних програм Центру Разумкова Віктор Логацький. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері".

Ведучі:

Наталія Чорна, Віктор Науменко

"Платіжки, які надходять кожному домогосподарству,є досить вразливим аспектом. Нафгогаз заперечує, що він не врегулював питання з облгазами, запевняючи, що питання врегульовано за рахунок збалансованого нарахування технологічних витрат газу. Нафтогаз також підтверджує думку прем’єра, що дійсно додаткових нарахувань не повинно бути", — зазначив Віктор Логацький.

Він додав, що "у нас є багато домогосподарств, які не мають газових лічильників. Це насамперед жителі багатоповерхових будинків. Тому вони будуть змушені платити за нормами.  Таким чином, щодо звернення прем’єр-міністра до громадян платити за фактичне споживання газу, то це питання буде вирішене для тих, хто має лічильники для обліку газу".

Щодо встановлення лічильників, Віктор Логацький прокоментував, що держава вже нічого не має робити.

"За нинішніми нормативними актами це зобов’язання покладено на облгази, тобто на дистриб’юторів, компанії, які займаються розподілом газу. А облгази — це оператори системи розподілу газу", — пояснив Логацький.

Детальніше — Гройсман оголосив глобальну перевірку облгазів

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що планує провести глобальну перевірку облгазів, які нараховують споживачам незрозумілі борги і завищують ціну на газ.

Прослухати повну версію розмови.