У Києві сьогодні відбудеться круглий стіл на тему: "Кінематограф і творча реабілітація"

У Києві сьогодні відбудеться круглий стіл на тему: "Кінематограф і творча реабілітація"

В Національній спілці журналістів о 16:00 відбудеться круглий стіл, який присвячений кінематографу і війні, фільмам про війну, бійцям, які знімали або знімалися в таких фільмах.

Про це, в ефірі радіо "Культура", в телефонній розмові розповіла Марія Старожицька — журналістка, письменниця, співрежисерка стрічки "Війна химер", співзасновниця ініціативи "Народна дистрибуція", співорганізаторка фестивалю "Сад пам'яті".

Журналістка розказала, що після фестивалю, який відбувався у Верховині, виникла потреба обговорити цю тему з більшою кількістю учасників в столиці.

"В нас вже є досить багато стрічок, які дотичні до війни, а буде ще більше. Люди хочуть знімати те, що їх хвилює. Хвиля таких стрічок тільки насувається", — сказала Марія Старожицька.

Круглий стіл буде спрямований на те, щоб обговорити як саме бійці сприймають таке кіно та чи може їх досвід у зйомках допомогти реабілітуватися. Гостями заходу стануть Заза Буадзе, режисер фільму "Позивний Бандерас", Сергій Міщенко та Валерія Бурлакова — бійці, які стали персонажами стрічок та інші.

Прослухати детальніше можете за посиланням

На фото Марія Старожицька, джерело FB радіо "Культура".